joi, 21 februarie 2019

Adenium Maligold

Este numarul unu in topul preferintelor in materie de adenium. In colectia de adenium am multi grasuti, mai mici, mai mari, altoiti, nealtoiti, care au inflorit superb si care nu au inflorit
niciodata. Adeniumi de zece ani, crescuti din seminte sau comandati online, plimbati si mutati.
Am ales Maligoldul sa-i scriu povestea pentru ca a inflorit superb anul trecut si a urcat pe locul unu in clasament :)
O floare plina, tripla, foarte frumoasa. O floare pe care nu ma mai saturam sa o privesc. Bobocii s-au dezvoltat greu, desi cred ca era numai impresia mea din cauza nerabdarii :) vedeam cum pregateste o floare mare... si nu m-a dezamagit.





Din pacate la sfarsitul lui Septembrie a trebuit sa-l mut in casa, noaptea era deja prea rece sa-l mai las afara si a pierdut o buna parte din boboci. A reusit totusi sa mai faca o floricica in Octombrie, o floare mai palida, se simte lipsa luminii in culorile ei dar tot frumoasa a fost.
A iernat bine, acum a intrat in vegetatie, are primele frunzulite si cred ca pregateste deja ceva bobocei :) As prefera sa nu aiba inca boboci pentru ca mi-as dori sa-l mut. Incerc sa pun plantele deosebite in ghivece cu masca, se dezvolta mult mai bine asa si cred ca si Maligoldul merita acest tratament. Daca are boboci nu-l deranjez inca, o sa fac acest lucru mai tarziu, in vara, imediat dupa prima inflorire. Trebuie sa aiba timp pana in toamna sa se obisnuiasca in noua "casuta" si sa intre in iarna acomodat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu