sâmbătă, 24 aprilie 2010

24 aprilie 2010/ Sinningia (diverse chestiute)

Imi fac un pic de timp, sa trec in revista cateva evenimente din gradina mea, bine-nteles ca trebuie sa incep cu sinningia si cu siguranta nu mai ajung la episcia si alte plantute inflorite acum.

Acesta este o sinningie obtinuta dintr-un mix de seminte California minis, sper sa apara si alte culori, am cateva plantute din acest pachet. Pe maine cred ca infloreste, o sa-i fac o poza langa o sinningie speciosa obisnuita, diferenta de marime dintre flori este imensa, desi plantele sunt relativ egale ca dimensiune, aceasta are frunzele cu o marginuta fina de culoare deschisa, ca o danteluta.


Aici este un experiment se pare reusit. O catastrofa statea sa se-ntample: era sa pierd bulbul de California Gold. De suparare nu i-am facut poze la vremea respectiva, dar lucrurile s-au petrecut cam asa: bulbul plantat, a inflorit, insa numai o floare s-a deschis normal, celelalte au ramas mici sau in faza de boboci. M-am prins ca nu este in ordine si am dezgropat bulbul...era mucegait tot. Nu stiu ce s-a-ntamplat, din ce cauza, cert este ca am taiat tot ce era deasupra pamantului, bulbul l-am lasat pt. cateva ore in apa cu fungicid si apoi la uscat cam o saptamana. A fost disperare, nu cred ca a fost cea mai buna solutie, dar a functionat. L-am plantat dupa o saptamana deasupra pamantului, doar 1/3 acoperit, azi am descoperit muguri verzi, i-am facut poza...sunt fericita!


Si acum sa vorbim de lucruri si mai frumoase, sinningia mea draga, inflorita de mai bine de o saptamana.


Aici am un ghiveci comun, sunt bulbii de la sinningiile obtinute din seminte in 2006, an de an le plantez impreuna, nu fac fata la atatea ghivece si ele infloresc.


asta-i un pic deosebita, este "in ape" nu reusesc sa-i redau culoarea in poza, este superba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu